2013. január 24., csütörtök

Téli képességfejlesztő feladatlapok

Ez a vidám téli foglalkoztató még a tavalyi télen készült, de kicsit "leporolva" idén is aktuális lehet:-)))






Található ebben a kis csomagban számolós feladat.


A mellékelt mintaíven kell megszámolni, melyik formából mennyi található, majd a felső lapon számmal (a kisebbeknek pöttyökkel) leírni.

Egész-rész viszonyára épülő feladat. A feldarabolt mintákat kell az egész formához húzni, de közben a színt is egyeztetni kell. 

 

Memória, rövid távú emlékezet fejlesztéséhez feladat. 7 ábra van egymás után, majd letakarjuk őket. Ehhez kapcsolódó kérdéseket teszünk fel, pl.: Mi volt a fenyőfa jobb oldalán? A 4. ábra a nyalóka volt? stb.






Sorminta készítése. Mivel az ábrák elég bonyolultak, ezért nem rajzolni kell, hanem egy mintaívről kivágni (körbevágni) a soron következő elemet és beragasztani.


Logikai feladat. Egy csoportba három ábra tartozik. Színezd úgy ki őket, hogy mindegyik csoport más legyen. Három színt használhatsz. Egy ábra csak egy színű lehet, de csoporton belül, lehet kettő vagy három azonos színű ábra is. Hány különböző csoportot tudsz alkotni?




A kedvenc figyelemfejlesztő feladatunk a gyerekkel a "Végezd el az ábrák szerinti cselekvéseket!" c. Itt sorban vannak a formák és mindegyikhez egy cselekvés kapcsolható: hóember = tapsolás, csizma = dobbantás, nyalóka = füttyentés stb. Ha már nagyon rutinosak vagyunk, lehet időre is játszani:-)))




Levezetésnek egy rénszarvas készítős, színezős feladat. A számok szerint kell kiszínezni, majd kivágni és  kapoccsal mozgathatóvá tenni Rudolfot.





Nincsenek megjegyzések: