2013. január 29., kedd

Ishler háziasan

Szerintem az ishlert mindenki szereti. Legyen gyerek vagy felnőtt, férfi vagy nő. Mi is igazán kedveljük. Na nem a cukrászdai, vagy bolti száraz, neve nincs dzsem utánzatot tartalmazó, csokipótlékkal borítottat, hanem az omlós, házi lekvárral és belga csokival készítettet:-)))






Végy: 35 dkg lisztet, 15 dkg darált diót, 20 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 1 csomag sütőport, 1 csomag bourbon vaníliás cukrot, 2 tojást, 1 citrom reszelt héját és levét, 1 narancs reszelt héját. 
Egy nagy tálban keverd egyneműre a hozzávalókat, majd pár órára (de min. 1) mehet a hűtőbe. Majd kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és nagyobb méretű pogácsa szaggatóval páros számú karikát szaggatunk. Előmelegített sütőben kb. 200-180 fokon halvány színűre sütjük. Mikor kihűlt házi barack, szilva vagy egyéb lekvárral összeragasztjuk. Egy edényben 2 tábla jó minőségű, magas kakaó tartalmú csokoládét pici tej, margarin segítségével felolvasztunk (én egy pici rum aromával is meg szoktam bolondítani:-)))). Az ishlerek tetejét beborítjuk vele (bőven, hogy az oldalára is jusson) és már kész is! Lehet persze díszíteni is, mi most a tél jegyében hópehellyel cifráztuk. Lezárt dobozban és hűtőben sokáig elmarad (mondjuk nincs róla tapasztalat, mert sokkal hamarabb elfogy:-)))



Nincsenek megjegyzések: