2012. január 25., szerda

Házi kedvencek

Ha már a korábbi posztban említést kaptak a házi kedvencek, akkor álljon itt róluk néhány szó. A két kis görög teki ősszel került hozzánk. 



A kisebbik Szemi, a nagyobb Kavics névre hallgat (vagy inkább nem hallgat:-))) Mindkettőt a gyermek találta ki és szerintem illik rájuk. Igazi hivatalos papírokkal rendelkeznek (mert a görög teknősök védett állatok) CITES bizonyítványuk van. Egy kedves tenyésztő családtól vásároltuk, akiken látszott, mennyire szeretik és ragaszkodnak kedvenceikhez. A tartásuk elég egyszerű, de azért mi igyekszünk ideális körülményeket biztosítani nekik (vagyis leginkább én, mert apa csak azon aggódik nehogy rálépjünk vagy a lámpáik miatt kigyulladjon a lakás, a gyerkőc pedig leginkább futtatni szereti őket:-))))próbálunk változatos étrendet is biztosítani nekik, de ez elég nehéz így télen.




Azt mondják a teknős lassú állat. Na én ezt a véleményt nem osztom. Amikor kiengedjük őket kb. 1 mp alatt képesek köddé válni és úgy eltűnnek, hogy fél napig is kereshetjük őket.





És néhány apró titok velük kapcsolatban:1.)a páncéljukra fel van írva a monogramjuk, mert amikor megérkeztek hozzánk képtelenek voltunk megkülönböztetni őket 2.) imádnak sarazni 3.) a gyerkőc már alig várja, hogy (galápagosi) óriásteknősök legyenek:-))))4.) még mindig nem derült ki, hogy két fiúnk vagy két lányunk van, esetleg vegyesen:-))))


Nincsenek megjegyzések: